Multiculturalitatea – acte și documente

Scurtă descriere a evenimentului:

Prin intermediul expoziției, o realitate istorică incontestabilă este readusă în atenția publicului vizitator: aceea că orașul Iași, încă de la începutul apariției sale, a fost un spațiu al diversității culturale, în care vreme îndelungată au coexistat grupuri umane cu origini diverse, atât din Europa, cât și din afara spațiului european.

Rând pe rând, au ajuns în Iași armeni, evrei, turci, rromi, greci, ruși-lipoveni, care au găsit în acest oraș locul prielnic pentru a-și desfășura activiățile economice, sociale și culturale. Mărturie a prezenței și a activității lor în Iași stau până astăzi lăcașele de cult pe care le-au ridicat în secolele trecute.

Expoziția reunește documente semnificative de la cumpăna secolelor al XVIII-lea și al XIX-lea referitoare la diferite aspecte din trecutul comunităților etnice din Iași, obiecte semnificative pentru fiecare comunitate și, nu în ultimul rând, fotografii, stampe și costume tradiționale.

Parteneri și sponsori ai evenimentului:

Serviciul Județean Iași al Arhivelor Naționale, Primăria Municipiului Iași, Comunitatea Armeană din Iași, Comunitatea Evreilor din Iași, Comunitatea Turcă din Iași, Asociația Pro Roma, Comunitatea Elenă din Iași, Comunitatea Rușilor-Lipoveni din Iași, Comunitatea Rușilor Lipoveni din Târgu Frumos, Comunitatea Ucrainienilor din Iași, Ateneul Național Iași și Asociația Patrimoniu, Artă și Cultură pentru Tineret sucursala Iași, Arhivle Naționale ale României, Editura Frontiera,

Parteneri media ai evenimentului:

TVR Iași, Tele Moldova, IașiTvLife, Curierul de Iași, Revista Timpul, Radio Iași, Radio Trinitas.

  • Acces: gratuit

  • Orar: 09:00 – 00:00
    (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)
  • Adresă: Galeriile de Artă ale Municipiului Iași ,,Dan Hatmanu”, strada Anastasie Panu 21, Iași

  • Telefon: 0332 408 185
  • Email: muzeulmunicipaliasi@gmail.com

  • Retele sociale:
    Facebook